Tijesto:
– 40 dag glatkog brašna
– 2,1 dcl ulja
– 2,1 dcl tople vode

Nadjev:
– 1,5 dcl džema
– 15 – 20 dag višanja ili trešanja (svježih, smrznutih ili iz kompota)

Dekoracija:
– šećer u prahu

Priprema tijesta: Pomiješati ulje s toplom vodom, usipati u brašno, pa rukom na kratko umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu.

Priprema nadjeva: Tijesto razvaljati na papiru za pečenje, premazati džemom, rasporediti voće, te pomoću papira za pečenje preklopiti u oblik štrudle. Zajedno s papirom za pečenje staviti u pećnicu na 180°C dok samo malo ne promijene boju, oko 30 min. Ne smiju se prepeći jer postanu tvrde.

Dekoriranje: Još tople štrudle rezati u manje štrudlice i svaku obilato uvaljati u šećer u prahu.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBrze kocke
Sljedeći članakFruit passion
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.