Prhke štrudlice. Kolač od vučenog tijesta s nadjevom od trešanja ili višanja (svježih, smrznutih ili iz kompota) je jedostavan i lagan kolač koji svi vole.

 width=

Tijesto:
– 40 dag glatkog brašna
– 2,1 dcl ulja
– 2,1 dcl tople vode

Nadjev:
– 1,5 dcl džema
– 15 – 20 dag višanja ili trešanja (svježih, smrznutih ili iz kompota)

Dekoracija:
– šećer u prahu

Priprema tijesta: Pomiješati ulje s toplom vodom, usipati u brašno, pa rukom na kratko umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu.

Priprema nadjeva: Tijesto razvaljati na papiru za pečenje, premazati džemom, rasporediti voće, te pomoću papira za pečenje preklopiti u oblik štrudle. Zajedno s papirom za pečenje staviti u pećnicu na 180°C dok samo malo ne promijene boju, oko 30 min. Ne smiju se prepeći jer postanu tvrde.

Dekoriranje: Još tople štrudle rezati u manje štrudlice i svaku obilato uvaljati u šećer u prahu.

 

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Prethodni članakBrze kocke
Sljedeći članakFruit passion
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.