Podloga (za oko 8 tortica):
✦80 g maslaca
✦2 × 43 g Kinder bueno
✦čokoladica
✦150 g mljevenog keksa
✦2 žlice mlijeka
Priprema: Maslac otopiti i malo ohladiti. Keks i Kinder bueno samljeti u blenderu pa dodati otopljen maslac i mlijeko. Smjesu sjediniti i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm obložene acetatnom folijom. Smjesa se može koristiti i za kalup za tortu promjera 26 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema da se stegne.
Krema:
✦250 g mascarpone sira
✦3 žlice Nutelle
✦2 žlice arome vanilije
✦200 g slatkog kondenziranog mlijeka
✦5 x 43 g Kinder Bueno čokoladica
✦500 ml vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina (10 g)
Priprema: Mascarpone izmiksati s Nutellom i aromom vanilije. Dodati slatko kondenzirano mlijeko pa mljevene Kinder bueno čokoladice. Želatinu prema uputi na pakiranju pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Posebno umutiti vrhnje za šlag u mekši šlag pa ga postupno ručno sjediniti s kremom. Želatinu otopiti na laganoj vatri pa u nju dodati 2 – 3 žlice kreme, dobro izmiješati pa sjediniti s ostatkom kreme. Kremu premazati po podlozi i staviti u hladnjak. Po želji ostaviti malo kreme za ukrašavanje.
Ganache:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦80 g čokolade za kuhanje
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti. Tortice pažljivo izvaditi iz kalupa, uz pomoć žličice preliti ganacheom, ukrasiti ostatkom kreme i Kinder bueno čokoladicama.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači