Cappy kolač u koji idu jagode, piškote i vanilija. Recept za Cappy kolač nalazi se u knjigi Moji kremasti kolači.

Podloga:

✦320 g piškota

Priprema: Piškote kratko močiti u mlijeko i slagati u kalup dimenzije 38 x 28 cm.

Žele:

✦1000 ml gustog soka od jagode

✦3 pudinga od jagode

✦3 žlice šećera

Priprema: Izmiješati puding u malo soka od jagode pa ukuhati u ostatak soka sa šećerom. Kuhati dok se ne zgusne, malo ohladiti i još topli žele rasporediti po piškotama.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦4 pudinga od vanilije

✦10 žlica šećera

✦250 g margarina

✦1 šlag pjena (40 g)

Priprema: Izmiješati puding u malo mlijeka pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati puding ci­jelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokrijti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature, a zatim i prašak za šlag iz vrećice (nije ga potrebno izraditi) i pjenasto izmiksati. Žele pre­mazati kremom i dobro ohladiti.

Dekoracija:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čvrsto istući vrhnje za šlag i premazati po ohlađenoj kremi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakŠESTO ČULO
Sljedeći članakKorčulanska „Lumblija“ zaštićena na nacionalnoj razini!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.