Biskvit:

✦5 bjelanjaka

✦200 g šećera

✦200 g mljevenih oraha

✦30 g krupno ribane čokolade za kuhanje

✦2 žlice oštrog brašna

Priprema:

Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg postupno dodavajući šećer. Dodati mljevene orahe, ribanu čokoladu i brašno, pa lagano sjediniti špatulom. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 30 x 20 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Krema:

✦5 žumanjaka

✦150 g šećera

✦sok i korica 1 limuna

✦200 g margarina

Priprema:

Žumanjke i šećer izmiješati pjenjačom, dodati sok i koricu limuna i sve dobro pomiješati. Lonac staviti na paru i kuhati cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne, 5 – 10 minuta. Ohladiti. Dodati margarin sobne temperature i pjenasto izmiksati. Kremu premazati po biskvitu.

I još:

✦1 vrećica šlag pjene

✦100 ml mlijeka

✦sjeckani orasi

Priprema: Ukrasiti šlagom pripremljenim od šlag pjene sa 100 ml mlijeka. Na šlag posipati sjeckane orahe.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakKako pravilno orezati šljivu za bolji urod?
Sljedeći članakKako Španjolska privlači osnivače poljoprivredne i prehrambene tehnologije?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.