Biskvit:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦180 g maslaca

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦4 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Na pari otopiti sjeckanu čokoladu zajedno s maslacem te malo ohladiti. Žumanj­ke pjenasto izmiksati sa šećerom. Dodati im čokoladu s maslacem te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa ručno umiješati u smjesu. Uliti u ka­lup 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje pa peći oko 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Ostaviti da se ohladi.

Krema od naranče:

✦2 jaja

✦100 g šećera

✦350 ml soka od naranče

✦korica 1 naranče

✦1 mljevena želatina (10 g)

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Pomiješati želatinu sa 4 žlice hlad­ne vode i ostaviti da nabubri. Pomiješati jaja, šećer, narančin sok i koricu te kuhajte u zdjeli na pari oko 15 minuta, neprestano miješaju­ći pjenjačom na umjerenoj do laganoj vatri, dok se ne počne zgušnjavati. Maknuti s vatre, pa dodati na laganoj vatri otopljenu želatinu. Dobro izmiješati, ohladiti nekoliko minuta, pa pažljivo umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Malo ohladiti i razmazati po biskvitu. Staviti u hladnjak dok se priprema krema od čokolade.

Krema od čokolade:

✦2 jaja

✦50 g šećera

✦200 g tamne čokolade (60-70% kakaa)

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Jaja i šećer kuhati na pari te cijelo vrijeme tući pjenjačom, 5 – 10 minuta, dok se ne počne zgušnjavati. Dodati sjeckanu čokola­du te miješati dok se ne otopi. Maknuti s pare, ohladiti nekoliko minuta te pažljivo špatulom umiješati čvrsto tučeno vrhnje. Namazati po ohlađenoj kremi od naranče, poravnati i sta­viti u hladnjak najmanje na nekoliko sati da se stegne.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦50 g maslaca

✦3 žlice ulja

✦1 žlica vode

Priprema: Na pari otopiti sve sastojke za gla­zuru. Pričekati 5 minuta da se malo ohladi pa preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači