Biskvit:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦180 g maslaca
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦4 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Na pari otopiti sjeckanu čokoladu zajedno s maslacem te malo ohladiti. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom. Dodati im čokoladu s maslacem te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa ručno umiješati u smjesu. Uliti u kalup 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje pa peći oko 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Ostaviti da se ohladi.
Krema od naranče:
✦2 jaja
✦100 g šećera
✦350 ml soka od naranče
✦korica 1 naranče
✦1 mljevena želatina (10 g)
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pomiješati želatinu sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Pomiješati jaja, šećer, narančin sok i koricu te kuhajte u zdjeli na pari oko 15 minuta, neprestano miješajući pjenjačom na umjerenoj do laganoj vatri, dok se ne počne zgušnjavati. Maknuti s vatre, pa dodati na laganoj vatri otopljenu želatinu. Dobro izmiješati, ohladiti nekoliko minuta, pa pažljivo umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Malo ohladiti i razmazati po biskvitu. Staviti u hladnjak dok se priprema krema od čokolade.
Krema od čokolade:
✦2 jaja
✦50 g šećera
✦200 g tamne čokolade (60-70% kakaa)
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Jaja i šećer kuhati na pari te cijelo vrijeme tući pjenjačom, 5 – 10 minuta, dok se ne počne zgušnjavati. Dodati sjeckanu čokoladu te miješati dok se ne otopi. Maknuti s pare, ohladiti nekoliko minuta te pažljivo špatulom umiješati čvrsto tučeno vrhnje. Namazati po ohlađenoj kremi od naranče, poravnati i staviti u hladnjak najmanje na nekoliko sati da se stegne.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦50 g maslaca
✦3 žlice ulja
✦1 žlica vode
Priprema: Na pari otopiti sve sastojke za glazuru. Pričekati 5 minuta da se malo ohladi pa preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači