Cimetići. Aromatični keksići s mirisnim posipom začina za medenjake, šećera i cimeta koji sadrže obje vrste čokolade i svima izmame osmijeh na lice.

 width=Posip:
– 4,5 dag brašna
– 2 žlice šećera
– 4,5 dag maslaca
– ½ vanilin šećera
– ½ žličice cimeta
– ½ žličice začina za medenjake

Sastojci:
– 25 dag maslaca
– 20 dag šećera
– 2 jaja
– 25 dag oštrog brašna
– 5 žlica kakaa
– 1 žličica cimeta
– 1 žličica sode bikarbone
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica arome vanilije
– par kapi arome ruma
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag bijele čokolade

Priprema posipa: Najprije pripremiti posip. Brzo prstima pomiješati brašno, šećer, hladan maslac narezan na listiće i začine da se dobije mrvičasta smjesa. Spremiti u hladnjak.

Priprema tijesta: U posudi miksati omekšan maslac sa šećerom, dodati jaja, prosijano brašno, kakao, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, te aromu vanilije i ruma. Lagano umiješati čokolade sjeckane na komadiće. Od smjese rukom oblikovati kuglice, spljoštiti među dlanovima i slagati na lim ostavljajući im dovoljno razmaka jer će se raširiti. Na svaku kuglicu staviti posipa. Peći na 180 °C, 10 – 12 minuta.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakRolada od kakaa
Sljedeći članakChoco cherry bomba
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.