Rolada od kakaa. Jednostavna kakao rolada sa finom bijelom kremom savršen je desert za svaku prigodu koji plijeni pažnju i čiji okus će svi hvaliti.

 width=Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 7 žumanjaka
– 20 dag šećera
– 5 dag kakaa
– 2 žlice brašna

Krema:
– 5 dl mlijeka
– 1 vanilin šećer
– 5 dag brašna
– 12 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu

Priprema tijesta: U čvrsto tučen snijeg dodavati šećer i jedan po jedan žumanjak. Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s kakaom. Peći na velikom limu obloženom masnim papirom, na 180 °C oko 10 minuta. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Priprema kreme: Brašno i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati maslac pjenasto izrađen sa šećerom. Sve još jednom dobro izraditi.

Postupak: Razmotati roladu, premazati pripremljenom kremom, ponovno saviti i ostaviti nekoliko sati u hladioniku da se stisne.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači

Prethodni članakCrnčići
Sljedeći članakCimetići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.