Rolada od kakaa. Jednostavna kakao rolada sa finom bijelom kremom savršen je desert za svaku prigodu koji plijeni pažnju i čiji okus će svi hvaliti.

 width=Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 7 žumanjaka
– 20 dag šećera
– 5 dag kakaa
– 2 žlice brašna

Krema:
– 5 dl mlijeka
– 1 vanilin šećer
– 5 dag brašna
– 12 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu

Priprema tijesta: U čvrsto tučen snijeg dodavati šećer i jedan po jedan žumanjak. Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s kakaom. Peći na velikom limu obloženom masnim papirom, na 180 °C oko 10 minuta. Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Priprema kreme: Brašno i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati maslac pjenasto izrađen sa šećerom. Sve još jednom dobro izraditi.

Postupak: Razmotati roladu, premazati pripremljenom kremom, ponovno saviti i ostaviti nekoliko sati u hladioniku da se stisne.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači

Prethodni članakCrnčići
Sljedeći članakCimetići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.