Coconut kocke. Brze kocke savršene kombinacije kokosa u biskvitu i čokolade u kremi koja će naprosto raspametiti sve ljubitelje tog čarobnog spoja okusa.

 width=

Tijesto:
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 15 – 20 dag kokosovog brašna

Krema:
– 6 žumanjaka
– 2 žlice šećera
– 2 žlice jake crne kave
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag margarina

Priprema tijesta:

Istući snijeg od bjelanjaka pa postupno dodavati šećer. Kuhačom umiješati kokosovo brašno. Peći u namaštenom i pobrašnjenom limu na 150 – 160 °C 20 – 30 minuta.

Priprema kreme:

Tući na pari žumanjke i šećer dok se ne zgusne. Dodati kavu i otopljenu čokoladu, a u ohlađeno izrađeni margarin. Staviti na tijesto i posipati kokosovim brašnom ili ribanom čokoladom.

 

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“