Biskvit (x2):
✦3 bjelanjka
✦3 žlice šećera
✦3 žlice oštrog brašna
✦1 žlica kakaa
✦½ praška za pecivo
✦sok od naranče za močenje
Priprema: Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa postupno dodati šećer. Dodati brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 25 x 18 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 15 minuta pa još jednom ponoviti postupak za drugi biskvit. Pečene biskvite preliti s nekoliko žlica soka od naranče.
Žele:
✦600 ml soka od naranče
✦6 žlica škrobnog br. (gustina)
✦2 žlice šećera
Priprema: U gotov sok od naranče ukuhati gustin i šećer razmućen s malo soka. Vrući žele rasporediti na oba biskvita pa ostaviti da se stisne.
Krema:
✦6 žumanjaka
✦150 g šećera
✦3 pudinga od čokolade
✦750 ml mlijeka
✦100 g čokolade za kuhanje
✦125 g margarina
✦½ žličice ribane korice naranče
Priprema: Žumanjke i šećer izmiješati pjenjačom, dodati puding i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka s čokoladom izlomljenom na kockice. Kuhati cijelo vrijeme miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature i dodati ribanu koricu dobro oprane naranče. Mazati na žele i spojiti. Ukrasiti kriškama naranče.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači