Tijesto (x 2):
✦4 bjelanjaka
✦100 g šećera
✦80 g mljevenih lješnjaka
✦2 žlice brašna
Priprema: Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg, pa postupno dodavati šećer. Lagano umiješati pjenjačom lješnjake i brašno. Kalup dimenzije 20 x 28 cm obložiti papirom za pečenje, pa uliti smjesu. Peći na 180 °C oko 25 minuta. Na taj način ispeći još jedan biskvit.
Međusloj:
✦100 g prženih i sjeckanih lješnjaka
✦150 g Nutelle
Priprema: Prvi biskvit premazati Nutellom i posuti sjeckanim lješnjacima.
Krema:
✦1 mljevena želatina
✦4 žumanjka
✦5 žlica šećera
✦200 ml mlijeka
✦160 g Milka noisette
✦čokolade (2 x 80 g)
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Namočiti želatinu prema uputi na vrećici. Miksati šećer i žumanjke s mlijekom, pa staviti kuhati. Zagrijavati miješajući, pa dodati želatinu i čokoladu. Kad se sastojci povežu, ohladiti i u ohlađeno dodati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremu mazati po sjeckanim lješnjacima poklopiti drugim biskvitom.
Ganache:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači