Tijesto:

✦560 g brašna

✦1 prašak za pecivo

✦40 g kakaa

✦2 jaja

✦200 g kiselog vrhnja

✦100 g margarina

✦200 g šećera

✦1 vanilin šećer

Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesi­ti tijesto i podeliti ga na 5 jednakih dijelova. Između dva papira za pečenje razvući tanko tijesto veličine kalupa dimenzije 23 x 36 cm. Svaku koru peći na 180 °C, 7 – 8 minuta.

Krema:

✦9 žlica brašna

✦250 g šećera

✦1500 ml mlijeka

✦300 g čokolade za kuhanje

✦150 g margarina

Priprema: Razmutiti brašno i šećer s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Na kraju dodati margarin i čokoladu. Vruću kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova i nadjevati 4 kore. Staviti neki teret na kolač i ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦6 žlica ulja

Priprema: Drugi dan pripremit čokoladnu glazuru. Otopiti čokoladu i ulje na pari, malo ohladiti i preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članak2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Zagrebu
Sljedeći članakUspostava poljskih traka na oranicama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.