Sastojci:
– 7 dag maslaca
– 1 dag čokolade za kuhanje
– 1 jaje
– 6 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 16 dag oštrog brašna
– prstohvat praška za pecivo
– 5 dag mljevenih oraha
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 2 žlice ulja
Priprema: Maslac i čokoladu otopiti na pari i prohladiti. U zdjeli miksati jaje, šećer i vanilin šećer u pjenastu smjesu. Dodati otopljenu čokoladu, a zatim i brašno pomiješano s praškom za pecivo i sitno mljevenim orasima. Smjesu omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 2 sata. Modlicom rezati perece i peći na 180 °C do 10 minuta.
Priprema: Čokoladu s uljem otopiti na pari uz miješanje. Gornju stranu pečenih pereca močiti u čokoladnu glazuru i slagati na rešetku da se čokolada stisne. Poslužiti kad se glazura potpuno ohladi.
Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitaka 2