width=Tijesto (x 3):
– 3 bjelanjaka
– 4 žlice šećera
– 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka (oraha)
– 1 žlica oštrog brašna

Prva krema:
– 9 žumanjaka
– 2 vanilin šećera
– 8 žlica gustina
– 7 dcl mlijeka
– 9 žlica šećera
– 20 dag mliječne čokolade
– 8 dag maslaca
– 1,5 dcl vrhnja za šlag

Druga krema:
– 3,5 dcl vrhnja za šlag
– 1 kremfix
– 5 dag sirnog namaza
– 3 žlice Nutelle

Međusloj:
– prženi krupno mljeveni lješnjaci (orasi)

Priprema tijesta: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodati šećera, a zatim i ručno umiješati lješnjake ili orahe i brašno. Smjesu uliti u kalup s papirom za pečenje, dimenzije 20 x 30 cm i peći 13 – 15 minuta na 180 °C. Postupak ponoviti još dva puta.

Priprema prve kreme: Izmiksati žumanjke s vanilin šećerom i gustinom u 2 dcl mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka s šećerom. Kuhati na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu, te miješati dok se ne otopi. Prekriti tik do ruba plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi. Izmiksati, pa dodati izrađen maslac sobne temperature, a ručno umiješati čvrsto tučeni šlag.

Priprema druge kreme: Izmiksati vrhnje za šlag čvrsto s kremfixom, te lagano umiješati sirni namaz i Nutellu.

Priprema međusloja: Na prvi biskvit staviti prvu kremu, zatim drugu, posipati s lješnjacima i ponoviti to još dva puta. Ukrasiti čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakČokoladne kremšnite
Sljedeći članakČokoladni pereci
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.