Čokoladni pereci

103

Sastojci:
– 7 dag maslaca
– 1 dag čokolade za kuhanje
– 1 jaje
– 6 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 16 dag oštrog brašna
– prstohvat praška za pecivo
– 5 dag mljevenih oraha

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 2 žlice ulja

Priprema: Maslac i čokoladu otopiti na pari i prohladiti. U zdjeli miksati jaje, šećer i vanilin šećer u pjenastu smjesu. Dodati otopljenu čokoladu, a zatim i brašno pomiješano s praškom za pecivo i sitno mljevenim orasima. Smjesu omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 2 sata. Modlicom rezati perece i peći na 180 °C do 10 minuta.

Priprema: Čokoladu s uljem otopiti na pari uz miješanje. Gornju stranu pečenih pereca močiti u čokoladnu glazuru i slagati na rešetku da se čokolada stisne. Poslužiti kad se glazura potpuno ohladi.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakCrni Egipat
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.