Čokoladne kremšnite. Pravi lagani i prozračni kolač s lisnatim tijestom, čoko kremom, šlagom i čoko glazurom kojeg će obožavati svi ljubitelji čokolade.

 width=Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta

Krema:
– 17,5 dcl mlijeka
– 45 dag šećera
– 7 žumanjaka
– 20 dag gustina
– 25 dag čokolade za kuhanje
– 10 bjelanjaka
– 3 dcl vrhnja za šlag

Glazura:
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag mliječne čokolade
– 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Izvaljati lisnato tijesto u kalup 45 x 22 cm, izbockati vilicom i peći na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema: Mlijeko staviti kuhati. Od ukupne količine oduzeti malo pa pomiješati sa žumanjcima pomiješanim s 15 dag šećera i gustinom. Posebno otopiti čokoladu. U mlijeko ukuhati smjesu sa žumanjcima, a nakon 10 – ak minuta i rastopljenu čokoladu. Istući bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje preostalog šećera. Lagano umješati u vruću kremu i kad postane jednolično preliti na lisnato tijesto. Hladnu čokoladnu kremu premazati s tučenim vrhnjem.

Priprema: Vrhnje i čokoladu miješati na vatri dok se čokolada ne otopi. Kad se malo ohladi polako preliti po kolaču i poravnati.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBrza pošta
Sljedeći članakCrni Egipat
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.