Čokoladni poljupci s mentom. Neodoljivi kakao keksići punjeni mirisnom kremom od mente osvježavajućeg okusa za sve ljubitelje čoko – menta kombinacija.
Tijesto:
– 20 dag oštrog brašna
-2 žlice kakaa
-prstohvat soli
-12,5 dag maslaca
-5 dag šećera
-1 veliko jaje
-1 žličica ekstrakta mente

Nadjev:
-1,2 dcl vrhnja za šlag
– 25 dag bijele čokolade
– par kapi ekstrakta mente

Glazura:
-10 dag tamne čokolade
-5 dag maslaca
-1 žličica ulja

Priprema:
Pomiješati brašno, kakao i sol. Miksati omekšan maslac i šećer dok ne bude pjenasto, pa dodati jaje i ekstrakt mente. Smanjiti brzinu miksera i doda­ti suhe sastojke. Zamijesiti rukama, a po potrebi dodati još brašna. Omotati plas­tičnom folijom, pa staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati tijesto na 3 mm debljine, te rezati krugove promjera oko 5 cm. Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje s malo razmaka i peći u zagijanoj pećnici na 180 °C oko 6 – 7 min.

Priprema:
Vrhnje zagrijavati do vrenja pa time preliti sjeckanu bijelu čokoladu i mi­ješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodati koju kap ekstrakta mente. Ohladiti toliko da smjesa bude maziva, ali ne pot­puno čvrsta. Spajati po dva keksića.

Priprema:
Otopiti na pari uz miješanje i premazati keksiće. Po želji prošarati bije­lom čokoladom. Pustiti da se glazura stisne.

Recept iz knjige:  Kolači – čarolija užitka 2
Prethodni članakZavršena eutanazija peradi na gospodarstvima u Špičkovini kod Zaboka
Sljedeći članakKrtovinci
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.