Biskvit (mjera je čaša od 180 ml):
✦3 jaja
✦1 čaša šećera (180 g)
✦1 vanilin šećer
✦1 čaša jogurta (180 g)
✦½ čaše ulja (90 g)
✦2 čaše glatkog brašna (240 g)
✦1 prašak za pecivo
✦1 staklenka kompota od višanja
Priprema: Pjenasto izmiksati jaja sa obje vrste šećera. Dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve izmiksati. Smjesu uliti u kalup dimenzije 25 x 35 cm obložen papirom za pečenje. Po njemu rasporediti višnje iz kompota (340 g) i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 20 minuta.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦6 žlica šećera
✦1 burbon vanilin šećer
Priprema: Skuhati puding u mlijeku sa šećerom i staviti na ohlađen biskvit. Staviti u hladnjak.
Žele:
✦sok od višanja iz kompota + voda do 1000 ml tekućine
✦6 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 pudinga od vanilije
Priprema: Puding skuhati u soku od višnje uz dodatak vode i obje vrste šećera, pa preliti po ohlađenom kolaču. Dobro ohladiti i po želji ukrasiti šlagom.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu