Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
Priprema: Žumanjke umutiti sa šećerom, pa dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C 10 – 15 minuta. Pečeno močiti mlijekom.
Krema:
✦ ½ l mlijeka
✦ 2 pudinga od vanilije
✦ 1 žlica gustina
✦ 1 margarin ili ½ l vrhnja za šlag
✦ 15 dag šećera
Priprema: Od cijele količine mlijeka odvojiti par žlica i pomiješati s gustinom, pudingom i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati i u vruće umiješati smjesu s pudingom i gustinom. U hladno umiješati omekšali margarin ili šlag. Podijeliti na 3 dijela.
Međusloj:
✦ petit keksi
Priprema: Kekse topiti mlijekom.
Preljev:
✦ staklenka višnji
✦ crveni preljev za torte
Priprema: Na zadnji sloj kreme poslagati višnje i preliti preljevom prema uputama na vrećici.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2