Tijesto:
– 30 dag oštrog brašna
– 1 jaje
– 2 žličice praška za pecivo
– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
Krema:
– 1 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 1 vanilin šećer
– 15 dag mljevenih oraha
– 10 dag maslaca
Dekoracija:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– kokosovog brašna za uvaljati kekse
Priprema tijesta: Sve sastojke pomiješati i zamijesiti glatko tijesto. Ako se lijepi, staviti ga omotanog u plastičnu foliju na jedan sat u hladnjak, a ako vam se žuri, dodati još malo brašna. Razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini i okruglim kalupom rezati krugove promjera oko 4 cm. Slagati ih na lim obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, oko 10 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.
Priprema kreme: Mlijeko i šećere prokuhati, pa dodati mljevene orahe i dobro izmiješati. Ohladiti i dodati prethodno izrađen i omekšan maslac. Na polovicu od ukupne količine pečenih keksića stavljati kremu, a na nju staviti drugi keksić.
Priprema dekoracije: Čokoladu otopiti na pari, pa umakati rubove pečenih keksića ili premazivati četkicom. Odmah ih uvaljati u kokosovo brašno. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2