Deluxe kocke

272

Tijesto:
9 dag margarina
4 žlice šećera
1 veće jaje
10 dag oštrog brašna
3 žlice kakaa
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Nadjev:
4 jaja
10 dag šećera
15 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
1 žlica brašna

Glazura:
20 dag bijele čokolade
1,8 dcl vrhnja za šlag

Priprema tijesta: Pjenasto istući margarin i šećer dok se šećer ne rastopi, pa dodati jaje. Umiješati pomiješano brašno, prašak za pecivo, kakao, sol i zamijesiti. Zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta. Razvaljati i staviti u lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, oko 10 minuta.

Priprema nadjeva: Žumanjke izmiksati sa šećerom i omekšalim margarinom, dodati rastopljenu čokoladu i brašno, pa na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na polupečeno tijesto i peći na 150 °C 40-tak minuta.

Priprema glazure: Vrhnje ugrijati gotovo do vrenja, maknuti s vatre i umiješati sitno sjeckanu čokoladu. Promiješati da se čokolada otopi, malo ohladiti, pa preliti ohlađen kolač.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPaunovo oko
Sljedeći članakFerrero torta
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.