Paunovo oko. Mnogima najbolja rolada jer je bogata dvobojnom kremom, biskvit je spužvast i mekan, a okus joj je bez premca u najmanju ruku fantastičan.

 width=

Tijesto:
– 6 jaja
– 12 žlica šećera
– 4 dag kakaa
– 1 žlica oštrog brašna
– malo sode bikarbone

Krema:
– 1 jaje
– 2 žumanjka
– 1 vanilin šećer
– 14 dag šećera
– 3-4 žlice oštrog brašna
– 3 dcl mlijeka
– 1 margarin
– 6 dag čokolade za kuhanje

Priprema tijesta:

Umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s kakaom i sodom, pa lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 20 minuta na 175 °C. Kad je pečeno zarolati u roladu i tako ohladiti.

Priprema kreme:

Sve sastojke zajedno skuhati i u hladno dodati izrađeni margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. Prvu polovicu namazati na biskvit, a u drugu polovicu staviti otopljene čokolade i premazati preko prve kreme. Sve zajedno zarolati u roladu.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članak7 days
Sljedeći članakDeluxe kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.