Podloga:

✦300 g mljevenih keksa

✦30 g Nesquika ili čok. u prahu

✦70 g maslaca

✦100 ml mlijeka

Priprema: Kekse samljeti i pomiješati ih s Nesqu­ik-om. Dodati otopljen maslac i mlijeko i sve za­jedno dobro izmiješati. Utisnuti u kalup dimenzije 25 x 25 cm.

Krema:

✦400 g krem sira

✦50 g šećera u prahu

✦500 ml vrhnja za šlag

✦200 g Nutelle

Priprema: Izmiksati sir i šećer u prahu, pa ručno do­dati čvrsto izrađeno vrhnje za šlag. Podijeliti na dva dijela, a u jedan dio dodati otopljenu Nutellu. Na podlogu staviti svijetlu pa tamnu kremu.

Glazura:

✦100 g mliječne čokolade

✦50 g tamne čokolade

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokolade izlomljene na kockice i dobro promiješati da se čokolade otope, te preliti po kolaču. Ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakFrancuska kremšnita s višnjama
Sljedeći članakVoćne kapice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.