Dukati. Savršeni, čokoladni, prhki i slatki keksi. Baš onakvi kakve tražite za blagdane. Jednostavni, a jedinstveno ukrašeni otopljenom čokoladom.

 width=Tijesto:
25 dag brašna
1/2 praška za pecivo
10 dag šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žlica mlijeka
15 dag margarina
Krema:
10 dag margarina
5 dag šećera
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa
1 žlica ruma

Priprema tijesta:
Umijesite glatko tijesto, razvaljajte oko 0,5 cm debelo i čašom vadite kolutiće. Pecite 10-ak minuta na 200 °C i odmah vadite iz lima.
Priprema kreme:
Sastojke dobro izmiješajte i spajajte po dva kolutića, do pola umačite u rastopljenu čokoladu (10 dag čokolade i malo margarina).

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakRafaelo kocke
Sljedeći članakDalmatiner
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.