Dalmatiner. Odličan sočan i kremasti kolač s dvobojnim biskvitom prekrivenim ukusnom puding čokoladnom kremom i šlagom, idealan je izbor za svaku prigodu.

Biskvit 1:

✦8 žumanjaka

✦8 žlica šećera

✦2 žlice ulja

✦150 ml mlijeka

✦8 žlica brašna

✦½ praška za pecivo

✦2 žlice kakaa

Priprema: Izraditi žumanjke sa šećerom, dodati ulje i mlijeko. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom.

Biskvit 2:

✦8 bjelanjaka

✦8 žlica šećera

✦2 žlice ulja

✦8 žlica brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Izraditi bjelanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno, te prašak za pecivo. U kalup stavljati naizmjenično (pomoću žlice) svijetlo i tamno tijesto. Peći na 180 °C oko pola sata. 

Preljev:

✦600 ml mlijeka

✦1 vanilin šećer

✦3 žlice šećera

Priprema: Pečeni biskvit preliti prokuhanim preljevom.

Krema: 

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga od čokolade

✦6 žlica šećera

✦250 g margarina

Priprema: U mlijeku skuhati puding. U vruće umješati margarin. Premazati biskvit i  ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Čokoladni grijeh

Prethodni članakDukati
Sljedeći članakLagana voćna torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.