Dalmatiner

374

Tijesto I:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
1,5 dcl mlijeka
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa
Tijesto II:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
Preljev:
6 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
6 žlica šećera
25 dag margarina

Priprema tijesta I: Izraditi žumanjke sa šećerom, dodati ulje i mlijeko. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom.
Priprema tijesta II: Izraditi bjelanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno, te prašak za pecivo. U kalup stavljati naizmjenično (pomoću žlice) svijetlo i tamno tijesto. Peći na 180 °C oko pola sata.
Priprema preljeva: Pečeni biskvit preliti prokuhanim preljevom.
Priprema kreme: U mlijeku skuhati puding. U vruće umješati margarin. Premazati biskvit i ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDukati
Sljedeći članakLagana voćna torta
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.