Rafaelo kocke. Predivan kremasti kolač s dva lagana biskvita od oraha i kokosa spojena bogatom kremom od vanilije koji će oduševiti sve slatkoljupce.

 width=Tijesto smeđe:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag oraha
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Tijesto bijelo:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
2 žlice brašna
½ praška za pecivo
Krema:
10 žumanjaka
15 dag šećera
1 puding od vanilije
4 dl mlijeka
25 dag margarina

Priprema smeđeg tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati orahe i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema bijelog tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati kokos i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i puding razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Ohlađenoj kremi dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Smeđi biskvit premazati polovicom kreme, prekriti bijelim biskvitom, premazati kremom i posipati kokosovim brašnom.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakJelo za guštanje
Sljedeći članakDukati
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.