Tijesto smeđe:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag oraha
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Tijesto bijelo:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
2 žlice brašna
½ praška za pecivo
Krema:
10 žumanjaka
15 dag šećera
1 puding od vanilije
4 dl mlijeka
25 dag margarina

Priprema smeđeg tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati orahe i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema bijelog tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati kokos i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i puding razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Ohlađenoj kremi dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Smeđi biskvit premazati polovicom kreme, prekriti bijelim biskvitom, premazati kremom i posipati kokosovim brašnom.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJelo za guštanje
Sljedeći članakDukati
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.