Sastojci: 12,5 dag maslaca, 10 dag smeđeg šećera, 1 žumanjak, 1 vanilin šećer, 2 žlice meda, 28 dag oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 žličica cimeta u prahu, 2 žličice đumbira u prahu, šećer u prahu za posipanje

Priprema: Omekšan maslac i šećer miksati dok ne postanu pjenasti i dok se šećer ne otopi. Dodati žumanjak, vanilin šećer i med pa ponovno miksati dok se ne poveže. Zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, cimetom i đumbirom. Nastaviti mijesiti rukama do glatkog tijesta. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Razvaljati tijesto tanko (oko 4 mm) i rezati razne oblike. Peći na 180 °C oko 10 minuta, dok lagano ne porumene. Posuti šećerom u prahu. Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakUzgoj banijske šare se isplati
Sljedeći članakHrvatska poljoprivreda nakon 2020. – poljoprivrednici uključite se u izradu strategije
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.