Dupli ganaž. Za sve ljubitelje ganache ili ganaž glazure, ovdje je recept s ne jednom, već dvije ganache glazure – tamnom i svijetlom, na čoko biskvitu.

Tijesto:
✦ 150 g maslaca
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 4 jaja
✦ 100 g šećera
✦ 80 g brašna
✦ 1 prašak za pecivo

Ganache:
✦ 300 ml vrhnja za šlag
✦ 200 g čokolade za kuhanje

Krema:
✦ 400 ml vrhnja za šlag
✦ 300 g bijele čokolade

Priprema tijesta: Otopiti čokoladu i maslac, te malo ohladiti. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, pa dodati otopljenu čokoladu s maslacem. Dodati brašno i prašak za pecivo, te na kraju umućene bjelanjke u snijeg. Peći u kalupu 21 x 36 cm, na 180 °C oko 20 minuta.

Priprema ganachea: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Ohladiti i preliti po pečenom biskvitu. Staviti u hladnjak da se stisne.

Priprema kreme: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi te ohladi. Izraditi preostalih 200 ml vrhnja za šlag i pomiješati s ohlađenim vrhnjem i čokoladom. Staviti na ganache i vratiti u hladnjak do posluživanja. Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Prethodni članakČokonat pita
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.