Sastojci:

✦3 lista oblatne

Nadjev:

✦450 ml mlijeka

✦250 g šećera

✦250 g margarina ili maslaca

✦1 žličica arome vanilije

✦500 g mljevenog keksa

✦250 g mljevenih prženih lješnjaka

✦100 g kokosovog brašna

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Na srednjoj temperaturi kuhati mlijeko, šećer, margarin i aromu vanilije dok se sastojci ne otope. Preliti po mješavini kek­sa, mljevenih lješnjaka i kokosovog brašna u većoj posudi i promiješati. U pola tople smjese dodati čokoladu izlomljenu na kocki­ce i miješati dok se ne otopi. Kratko ohladiti obje kreme. Na lim od pećnice staviti oblat­nu i rasporediti tamnu kremu. Prekriti dru­gom oblatnom i pritisnuti pa premazati svi­jetlom kremom. Poklopiti trećom oblatnom, postaviti papir za pečenje i neki teret (npr. daska za rezanje). Kolač staviti u hladnjak da se stisne prije rezanja.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članak10 milijuna kuna za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Sljedeći članakSchwarzwald torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.