Sastojci:

✦3 lista oblatne

Nadjev:

✦450 ml mlijeka

✦250 g šećera

✦250 g margarina ili maslaca

✦1 žličica arome vanilije

✦500 g mljevenog keksa

✦250 g mljevenih prženih lješnjaka

✦100 g kokosovog brašna

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Na srednjoj temperaturi kuhati mlijeko, šećer, margarin i aromu vanilije dok se sastojci ne otope. Preliti po mješavini kek­sa, mljevenih lješnjaka i kokosovog brašna u većoj posudi i promiješati. U pola tople smjese dodati čokoladu izlomljenu na kocki­ce i miješati dok se ne otopi. Kratko ohladiti obje kreme. Na lim od pećnice staviti oblat­nu i rasporediti tamnu kremu. Prekriti dru­gom oblatnom i pritisnuti pa premazati svi­jetlom kremom. Poklopiti trećom oblatnom, postaviti papir za pečenje i neki teret (npr. daska za rezanje). Kolač staviti u hladnjak da se stisne prije rezanja.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članak10 milijuna kuna za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Sljedeći članakSchwarzwald torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.