Biskvit:

✦4 jaja

✦4 žlice šećera

✦3 žlice ulja

✦3 žlice vode

✦4 žlice oštrog brašna

✦1 žlica kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom dok ne pobijele i povećaju volumen. Dodati ulje i vodu pa brašno pomiješano s kakaom i praškom za peci­vo. Kratko izmiješati mikserom na najmanjoj brzini. Smijesu uliti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦50 ml ulja

Priprema: Otopiti čokoladu s uljem na najmanjoj vatri uz miješanje. Ohlađen biskvit preliti toplom glazurom, pričekati da upije i staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦5 žlica Nutelle

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Mascarpone izmiksati s Nutellom sobne temperature. Ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag i rasporediti po kremi.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izraditi čvrsto vrhnje za šlag i ukrasiti kolač.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakČokoladna ljepotica
Sljedeći članak22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.