Esmeralda. Izvrstan kolač koji ćete pripremiti u trenu, a gosti uživati u svakom zalogaju. Odlikuje ga jednostavna priprema, a uspije od prve svima.

 width=Tijesto:
– 6 bjelanjaka
– 6 žlica šećera
– 6 žlica glatkog brašna
– 1 žlica kakaa
– 1 prašak za pecivo

Krema:
– 6 žumanjaka
– 15 žlica šećera u prahu
– 2 vanilin šećera
– 1 l vrhnja za šlag
– 3 paketića želatine
– 10 dag čokolade za kuhanje

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
– 5 dag maslaca

Priprema tijesta: Istući bjelanjke sa šećerom, kuhačom dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom. Peći u velikom plitkom limu na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema kreme: Žumanjke sa obje vrste šećera pjenasto umutiti na pari i pustiti da se ohlade. Želatinu otopiti pa lagano ulijevati u izrađeni šlag. Dobro izmiješati sa žumanjcima. Podijeliti na dva dijela i u jedan dodati rastopljenu čokoladu. Na ohlađeni biskvit izliti svijetlu, pa tamnu kremu.

Priprema glazure: Na pari miješati čokoladu, ulje i maslac, dok se čokolada ne rastopi.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2