Tijesto:
✦500 g lisnatog tijesta
Priprema: 1. Razvaljati lisnato tijesto na dvije kore veličine 35 x 28 cm. Peći u velikom limu od pećnice, na 200 °C oko 20 minuta.
Krema:
✦6 pudinga okusa vanilije
✦1500 ml mlijeka
✦10 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦150 g maslaca
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: 2. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak sa šećerom i vanilin šećerom staviti kuhati. Kada provrije, ukuhati puding ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne, pokriti prozirnom folijom i malo ohladiti. U mlako umiksati maslac sobne temperature i na kraju ručno umiješati čvrsto izrađen šlag.
3. Kremu namazati na lisnato tijesto i staviti u hladnjak dok se priprema žele.
Žele:
✦400 g višanja
✦5 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 ml vode
✦40 g škrobnog brašna (gustina)
Priprema: 4. Smrznute višnje prokuhati sa šećerom, vanilin šećerom i malo vode, pa usitniti štapnim mikserom u pire. U ostatku vode razmutiti škrobno brašno, pa ukuhati u pire od višanja. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, pa maknuti s vatre. Kratko ohladiti, pa rasporediti po kremi. Staviti u hladnjak.
I još:
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: 5. Umutiti vrhnje za šlag i namazati na ohlađen i stisnut žele. Pokriti drugom korom narezanom na kocke i posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači