Podloga:

✦300 g mljevenih keksa

✦30 g Nesquika ili čok. u prahu

✦70 g maslaca

✦100 ml mlijeka

Priprema: Kekse samljeti i pomiješati ih s Nesqu­ik-om. Dodati otopljen maslac i mlijeko i sve za­jedno dobro izmiješati. Utisnuti u kalup dimenzije 25 x 25 cm.

Krema:

✦400 g krem sira

✦50 g šećera u prahu

✦500 ml vrhnja za šlag

✦200 g Nutelle

Priprema: Izmiksati sir i šećer u prahu, pa ručno do­dati čvrsto izrađeno vrhnje za šlag. Podijeliti na dva dijela, a u jedan dio dodati otopljenu Nutellu. Na podlogu staviti svijetlu pa tamnu kremu.

Glazura:

✦100 g mliječne čokolade

✦50 g tamne čokolade

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokolade izlomljene na kockice i dobro promiješati da se čokolade otope, te preliti po kolaču. Ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakFrancuska kremšnita s višnjama
Sljedeći članakVoćne kapice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.