Podloga:
✦ 150 g margarina
✦ 200 g mljevenog keksa
✦ 100 g mljevenih pečenih lješnjaka
✦ 100 g kokosovog brašna
✦ 50 ml mlijeka
Priprema: Margarin otopiti i malo ohladiti, dodati mljeveni keks, mljevene lješnjake, kokos i mlijeko. Sve promiješati i utisnuti u kalup s odvojivim obručem dimenzije 23 x 23 cm i staviti u hladnjak.
Krema:
✦ 250 g mascarpone sira
✦ 250 g krem sira (Philadelphia, ABC ili sl.)
✦ 2 žličice arome vanilije
✦ 400 g kondenziranog zaslađenog mlijeka
✦ 100 g kokosovog brašna
✦ 250 ml vrhnja za šlag
✦ 1 mljevena želatina (10 g)
Priprema: Mascarpone i krem sir izmiksati s aromom vanilije te lagano dodavati zaslađeno kondezirano mlijeko miksajući. Ručno umiješati kokosovo brašno i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri pa otopiti na najmanjoj vatri. Dodati joj 2 – 3 žlice kreme, dobro izmiješati pa sjediniti s ostatkom kreme. Izliti po podlozi i ostaviti najmanje 12 sati u hladnjaku da se stegne.
Dekoracija:
✦ kokosovo brašno
✦ Raffaello kuglice
Priprema: Posuti s kokosom i ukrasiti Raffaello kuglicama.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači