Tijesto:

✦5 jaja

✦20 dag šećera

✦1 vanilin šećer

✦½ dcl ulja

✦0,8 dcl mlijeka

✦ribana korica naranče

✦23 dag oštrog brašna

✦2,5 dag kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Pjenasto miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, mlijeko i koricu naranče, te prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Izliti u kalup 20 x 30 cm i peći na 180 °C oko 20 – 25 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Ako čačkalica, kad se ubode u sredinu biskvita, izađe čista i suha, biskvit je pečen. Ohlađen biskvit prerezati na tri dijela i poškropiti ga po želji mlijekom i likerom od naranče. Svaki biskvit mazati prvo tamnom, pa svijetlijom kremom, a izvana premazati s malo tamne kreme.

Tamna krema:

✦2 pudinga Dolcela Gourmet okusa čokolada s komadićima naranče

✦10 žlica šećera

✦1 rum šećer

✦7 dcl mlijeka

✦10 dag čokolade za kuhanje

✦2 žlice Nutelle

20 dag maslaca

Priprema: Izmiješati prašak za puding s 2 dcl mlijeka i ukuhati ga u ostatak mlijeka sa šećerom i rum šećerom. U vrelo dodati sjeckanu čokoladu, Nutellu i 5 dag maslaca. U ohlađenu kremu dodati omekšali i izrađeni maslac, te sve skupa dobro izraditi.

Svijetla krema:

✦2,5 dcl vrhnja za šlag

✦30 dag bijele čokolade

Priprema: Vrhnje zagrijati gotovo do vrenja te preliti preko sjeckane čokolade. Miješati dok smjesa ne postane glatka, pa ostaviti da se ohladi. Izmiksati da postane pjenasta.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakZašto je korisno i potrebno drenirati?
Sljedeći članakPRHKI VANILIJA KOLAČ SA ŠLJIVAMA
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.