Biskvit (mjera je šalica od jogurta – 180 ml):
✦2 jaja
✦1 šalica šećera – 180 g
✦1 vanilin šećer
✦1 šalica mlijeka – 180 ml
✦1 šalica ulja – 180 ml
✦2 šalice oštrog brašna – 260 g
✦½ praška za pecivo
Priprema:
Jaja pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati šalicu mlijeka, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjediniti mikserom u glatku smjesu.
Polovicu tijesta staviti u namašten ili papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 25 x 18 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 °C.
Nadjev:
✦500 g svježeg kravljeg sira
✦3 jaja
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 kiselo vrhnje – 180 g
✦ribana korica od 1 limuna
✦1 žlica oštrog brašna
Priprema:
Sve sastojke za nadjev izmiješati.
Izvaditi polupečeno tijesto iz pećnice.
Prekriti nadjevom i odmah pažljivo preliti drugim dijelom tijesta, ne razvlačeći žlicom kako se nadjev i tijesto ne bi pomiješali. Peći još 30 – 35 minuta. Kolač posuti šećerom u prahu i rezati dok je još topao.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu