Podloga:

✦oko 300 g petit keksa

✦mlijeko za umakanje keksa

✦250 g Nutelle

Priprema: Kekse umakati u mlijeko i slagati na pladanj s obručem dimenzije 25 x 29 cm. Omekšalu Nutellu rasporediti po keksima, a na nju složiti još jeden red keksa. Staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦3 žlice šećera

✦2 vanilin šećera

✦250 g mascarpone sira

✦300 ml vrhnja za šlag

✦100 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Puding pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom zakuhati pa umiješati puding cijelo vrijeme miješajući na umjerenoj vatri dok se ne zgu­sne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding izraditi mikserom i dodati mascarpone. Špatulom umiješati mekše izrađeno vrhnje za šlag. Na kraju umi­ješati lješnjake i rasporediti po keksima. Sta­viti u hladnjak.

Ganache:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Vrhnje zagrijati do vrenja. Preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čoko­lada ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakGranićev kolač sa sirom
Sljedeći članakOtkriće koje bi moglo dovesti do razvoja pšenice otporne na sušu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.