Podloga:

✦oko 300 g petit keksa

✦mlijeko za umakanje keksa

✦250 g Nutelle

Priprema: Kekse umakati u mlijeko i slagati na pladanj s obručem dimenzije 25 x 29 cm. Omekšalu Nutellu rasporediti po keksima, a na nju složiti još jeden red keksa. Staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦3 žlice šećera

✦2 vanilin šećera

✦250 g mascarpone sira

✦300 ml vrhnja za šlag

✦100 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Puding pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom zakuhati pa umiješati puding cijelo vrijeme miješajući na umjerenoj vatri dok se ne zgu­sne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding izraditi mikserom i dodati mascarpone. Špatulom umiješati mekše izrađeno vrhnje za šlag. Na kraju umi­ješati lješnjake i rasporediti po keksima. Sta­viti u hladnjak.

Ganache:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Vrhnje zagrijati do vrenja. Preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čoko­lada ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakGranićev kolač sa sirom
Sljedeći članakOtkriće koje bi moglo dovesti do razvoja pšenice otporne na sušu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.