Grof kocke

198

Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 7 žlica šećera
– malo ulja
– 6 žlica brašna
– ½ praška za pecivo
– 15 dag lješnjaka

Namaz:
– Nutella (oko 15 dag)

Međusloj:
– petit keksi
– mlijeko za močenje

Krema:
– 7 žumanjaka
– 7 žlica šećera
– 2 pudinga od vanilije
– 5 dcl mlijeka
– 1 margarin

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica. Ohlađene lješnjake nasjeckati i staviti na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto izliti na lješnjake i peći na 170 °C. Kad je pečeno okrenuti.

Priprema namaza: Lješnjake premazati Nutellom dok su još topli.

Priprema međusloja: Na Nutellu slagati kekse koje prije slaganje treba umočiti u mlijeko.

Priprema kreme: Izmiješati žumanjke, šećer i pudinge od vanilije u malo mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko, a u hladno umiješati omekšali margarin. Gotovu kremu staviti na kekse. Ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMunchmallow
Sljedeći članakTrodjelni keksići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.