Munchmallow. Fantastičan kolač, jednostavan, brz i lagan sa sočnim biskvitom od kakaa, nježnom kremom od grisa i glazurom od čokolade koji obožavaju svi.

 width=Tijesto:
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 1 dl vode
– 10 dag šećera

Krema:
– 5 dl mlijeka
– 5 žlica pšenične krupice (griza)
– 1 puding od vanilije
– 10 dag šećera
– 15 dag margarina

Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom i naizmjence dodavati pomiješano brašno kakao i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Pečeni biskvit još vruć preliti prokuhanom vodom i šećerom.

Priprema kreme: U mlijeko ukuhati pšeničnu krupicu, puding i šećer. Kremu hladiti stalno miješajući da se ne stvore grudice. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Postupak: Pečeni i natopljeni biskvit ohladiti i premazati pripremljenom kremom te preliti čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači

Prethodni članakTorta od riže i kupina
Sljedeći članakGrof kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.