Biskvit:
✦5 jaja
✦5 žlica šećera
✦3 žlice oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te prosijanu mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Sve kratko izmiješati pa smjesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje.
Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦250 g čokolade za kuhanje
Priprema: Čokoladu otopiti u vrhnju za šlag na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Ohladiti u hladnjaku najmanje nekoliko sati pa izmiksati. Biskvit odrolati, namazati s većinom kreme, zarolati i ostatkom kreme premazati roladu. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji brzi kolači