Biskvit:

✦5 jaja

✦5 žlica šećera

✦3 žlice oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te prosijanu mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Sve krat­ko izmiješati pa smjesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje.

Krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

Priprema: Čokoladu otopiti u vrhnju za šlag na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Ohladiti u hladnjaku najmanje nekoliko sati pa izmiksati. Biskvit odrolati, namazati s ve­ćinom kreme, zarolati i ostatkom kreme pre­mazati roladu. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOdrživa i regenerativna poljoprivreda
Sljedeći članakNovi slučajevi visokopatogene influence ptica na području Koprivničko- križevačke županije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.