Biskvit:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦85 g maslaca

✦6 jaja

✦100 g šećera

✦6 g kakaa

✦prstohvat soli

Priprema: Čokoladu i maslac otopiti na pari i ohladiti na sobnu temperaturu. Žumanjke izmiksati s pola še­ćera i kakaom, pa dodati čokoladu i maslac. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksati, pa postupno dodavati ostatak šećera. Špatulom ih umiješati u smjesu. Uliti u kalup dimenzije 30 × 40 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C, oko 15 minuta. Ohladiti i ma­knuti papir pa prerezati okomito na 4 dijela.

Krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦300 g Milka noisette čokolade

✦250 g mascarpone sira

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati pa dodati čoko­ladu i miješati dok se ne otopi. Ohladiti u hladnjaku par sati, pa dodati u kratko izmiksan mascarpone. Sjediniti u čvrstu i glatku kremu. Podijeliti na 4 dijela i mazati biskvite uključujući i zadnji.

Ganache:

✦50 ml vrhnja za šlag

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakPoziv na stručni skup Perspektive konzervacijske poljoprivrede u Republici Hrvatskoj
Sljedeći članakObjavljen natječaj za potpore restrukturiranje i konverziju vinograda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.