Biskvit:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦85 g maslaca
✦6 jaja
✦100 g šećera
✦6 g kakaa
✦prstohvat soli
Priprema: Čokoladu i maslac otopiti na pari i ohladiti na sobnu temperaturu. Žumanjke izmiksati s pola šećera i kakaom, pa dodati čokoladu i maslac. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksati, pa postupno dodavati ostatak šećera. Špatulom ih umiješati u smjesu. Uliti u kalup dimenzije 30 × 40 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C, oko 15 minuta. Ohladiti i maknuti papir pa prerezati okomito na 4 dijela.
Krema:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦300 g Milka noisette čokolade
✦250 g mascarpone sira
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati pa dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohladiti u hladnjaku par sati, pa dodati u kratko izmiksan mascarpone. Sjediniti u čvrstu i glatku kremu. Podijeliti na 4 dijela i mazati biskvite uključujući i zadnji.
Ganache:
✦50 ml vrhnja za šlag
✦50 g čokolade za kuhanje
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode