Sastojci:

✦2 jaja

✦100 g šećera

✦prstohvat soli

✦1 žličica arome vanilije

✦300 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦100 g suhih brusnica

✦70 g pečenih badema

Priprema: Jaja, šećer, sol i aromu pjenasto izmiksati. Dodati brašno pomiješano s praš­kom za pecivo i na kraju brusnice te cijele pečene bademe. Rukama umijesiti tijesto, a ako se jako lijepi, dodati još malo brašna. Od tijesta oblikovati valjak na papiru za pečenje, pa ga malo pritisnuti i peći na 170 °C oko 25 minuta, dok ne porumeni. Malo ohladiti i još toplog rezati na kriške željene debljine.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakHrvatsko sjeme preduvjet je za proizvodnju hrvatske hrane
Sljedeći članakŠto je apiterapija?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.