Nadjev:
✦7 – 8 jabuka
✦8 žlica šećera
✦1 žličica cimeta
Priprema: Oguliti jabuke i narezati na ploške. Poredati u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 32 x 20 cm i posuti šećerom i cimetom. Peći na 200 °C oko 15 minuta dok jabuke ne omekšaju i šećer se ne otopi.
Biskvit:
✦4 jaja
✦4 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦4 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje obje vrste šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pećnicu smanjiti na 180 °C, smjesu preliti po jabukama i peći oko 20 minuta. Pečeno preokrenuti na tacnu da jabuke budu gore.
Dekoracija:
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Kada se kolač ohladi, premazati ga čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji brzi kolači