Jastučići sa sirom. Dizano tijesto s nadjevom od svježeg sira i grožđica čine savršen spoj za preukusnu poslasticu koju će obožavati svi vaši ukućani.

 width=Tijesto:
1 kg brašna
6 dl mlijeka
2 dl ulja
5 dag kvasca
8 dag šećera
malo soli

Nadjev:
25 dag svježega kravljeg sira
2 dag grožđica
0,5 dl vrhnja
1 žumanjak
5 dag maslaca
5 dag šećera
1 vanilin šećer
malo soli

Premaz:
1 žumanjak
2 žlice mlijeka

Priprema tijesta: Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da uzađu. Pomiješajte sve sastojke i dodajte dignuti kvasac, pa zamijesite glatko tijesto. Pustite da se malo digne pa još jednom malo promijesite. Kad je tijesto opet dignuto, razvaljajte i režite na kvadratiće (12×12). Punite nadjevom, vrhove kvadratića skupite u sredini i stavite na zamašteni lim, premažite žumanjkom izmiješanim s mlijekom i pecite da porumeni.

Priprema nadjeva: Sve izmiješajte i punite jastučiće.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakCrveni plašt
Sljedeći članakSretni Linzeri
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.