Sretni Linzeri. Jednostavni, prhki, slatki i neizostavni keksi svakog blagdanskog stola spajani finim džemom od marelice najbolji su izbor kojeg svi vole .

 width=Sastojci:
20 dag masti
10 dag šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 žumanjka
3 žlice kiselog vrhnja
50 dag oštrog brašna
džem od marelice
šećer u prahu za valjanje

Priprema: Pjenasto umutiti mast sa šećerom i vanilin šećerom, dodati žumanjke i kiselo vrhnje. Dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto. Na pobrašnjenoj površini rastanjiti tijesto i raditi oblike po želji. Slagati na lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, oko 8 – 10 minuta. Trebaju ostati svijetli. Spajati džemom, pa ih uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2