Tijesto:

✦5 jaja

✦150 g šećera

✦2 žlice brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice kakaa

✦prstohvat soli

Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom dok se ne zapjene. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju laga­no pjenjačom umiješati čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Uliti smje­su u kalup dimenzije 32 x 34 cm obložen pa­pirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje u čistu kuhinj­sku krpu. Ostaviti da se ohladi u potpunosti.

Krema:

✦250 g kesten pirea

✦2 žlice ruma

✦50 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

✦šećera po želji

Priprema: Pomiješati kesten pire s rumom i otopljenom sjeckanom čokoladom. Dobro izmješati, pa dodati šlag od čvrsto tučenog vrhnja. Odrolati roladu, maknuti papir za pe­čenje, premazati kremom, pa zarolati tako da kraj rolade ostane dolje. Ostaviti u hlad­njaku preko noći. Ukrasiti po želji sa šlagom ili čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakBaklava Emili
Sljedeći članakMakići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.