Katine kocke s jabukama

243

Prhko tijesto:
450 g brašna
250 g maslaca ili margarina
2 žumanjka
1 jaje
120 g šećera
1 žličica praška za pecivo
Krema:
2 vrećice pudinga od vanilije
6 žlica šećera
750 ml mlijeka
Nadjev od jabuka:
1 kg jabuka
šećer
2 žlice marmelade (po želji)

Od svih sastojaka umjesite prhko tijesto te ga podijelite na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte u posudu za pečenje i ostavite. Naribajte jabuke pa ih malo prodinstajte dok ne ispari tekućina, stavite šećera po želji i 2 žlice marmelade. Nadjev stavite na tijesto. Na kraju pomiješajte sastojke za kremu, te na jabuke stavite kuhani puding i zatim drugi dio tijesta. Pecite na 180 stupnjeva 40 min.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSultanov burek
Sljedeći članakBadem loptice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.