Pripremite:

300 g mljevenog badema
100 g šećera u prahu
limunova korica
1 vanilin šećer
2 jaja


Ukras:
150 g badema u listićima
ušećerene trešnje

Priprema:

U dublju posudu stavite mljeveni badem, šećer i vanilin šećer. Napravite malo udubljenje, zatim dodajte jedno po jedno jaje, te sve zajedno izmiješajte. Od dobivenog mekanog tijesta napravite kuglice veličine breskve. Svaku kuglicu uvaljajte u badem listiće i po želji utisnite trešnju, te posložite u posudu za pečenje. Pecite na 170 ºC oko 20-tak minuta.

Prethodni članakKatine kocke s jabukama
Sljedeći članakJesenske kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.