Sultanov burek

49


Tijesto:
7 listova lisnatog tijesta
50 ml maslinovog ulja
Nadjev:
250 g mljevene junetine
200 g ribanog kupusa
1 veća mrkva
2 luka
2 žlice nasjeckanog peršina
1žličica soli
1žličica papra
1žličica mljevene paprike
1 žličica kumina
Preljev:
2 jaja
300 ml mlijeka
50 ml ulja
100 g ribanog sira
1 prašak za pecivo
malo soli

Nasjeckajte luk, naribajte mrkvu i kupus. U tavu stavite maslinovo ulje, pa na njemu prodinstajte luk do zlatnožute boje. Dodajte mljeveno meso i nastavite dinstati dok meso ne promijeni boju, a zatim dodajte kupus i mrkvu. Poslije nekoliko minuta posolite, popaprite, dodajte kumin, mljevenu papriku i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro promiješajte, maknite s vatre, i ostavite da se malo ohladi. Posudu za pečenje bureka premažite lagano uljem i stavite papir za pečenje. Dva lista tijesta premažite uljem, preklopite i stavite na dno posude. Zatim uzmite slijedeći list tijesta, raširite, premažite ga uljem i stavite malo nadjeva (oko 2 žlice), zarolajte i narežite na krugove. Narezane krugove okrenite okomito u posudu i slažite ih naokolo. Postupak ponavljajte dok ne potrošite nadjev. U posudu stavite jaja, mlijeko, ulje, sol, naribani sir i prašak za pecivo pa promiješajte, i zatim prelijte po bureku. Tako pripremljeni burek pecite na 180ºC 20-tak minuta dok ne dobije lijepu boju.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMusaka od fileka
Sljedeći članakKatine kocke s jabukama
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.