PODLOGA:
10 dag petit beurre keksa
KREMA:
75 dag pasiranog kestena
5 dag mljevenih oraha
5 dag maslaca
0,5 dl vode
3 žlice šećera
vanilin šećer
žlica ruma

10 dag čokolade

 

UKRAšAVANJE:
2 dl slatkog vrhnja

ostatak čokoladne kreme

šećerne ružice 

Vodu, šećer, vanilin šećer i rum kratko prokuhajte i ohladite. Propasiranom kestenu dodajte pjenasto izrađ en maslac i prokuhani šećer. Kremu podijelite na dva dijela. U polovicu kreme stavite orahe, a u drugu otopljenu čokoladu. Malo čokoladne kreme ostavite za ukrašavanje. Kalup torte u obliku trokuta 30 x 10 cm obložite aluminijskom folijom tako da prelazi stranice obruča. Trećinom kreme s orasima žlicom premažite stranice i vrh trokuta. U sredinu kalupa stavite čokoladnu kremu, premažite ju ostatkom orahove kreme i pritisnite keksima koje složite cijelom dužinom kalupa. Poprskajte ih rumom. Aluminijsku foliju preklopite preko keksa i ostavite u hladnjaku do drugog dana da se stisne.
Tortu iskrenite na poslužavnik, skinite foliju i cijelu premažite čvrsto tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladnom kremom i šećernim ružicama ukrasite tortu u obliku trokuta.

Prethodni članakKokot u vinu
Sljedeći članakKakao kocke s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.